Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

Smotra folklora3

Dan Općine 2016.

 

U Donjoj Motičini u novoizgrađenoj nastavno – sportskoj dvorani, a povodom Dana općine i blagdana Presvetog Srca Isusovog, uz prisustvo velikog broja mještana općine te predstavnika županije, gradonačelnika, načelnika i njihovih zamjenika održana svečana sjednica. Na sjednici su tako uz domaćine načelnika Općine Željka Kovačevića i ostalih vijećnika bili župan Vladimir Šišljagić, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Zdravko Vukić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar te načelnici i njihovi zamjenici općina Feričanci, Podgorač, Vladislavci, Satnica Đakovačka, Bizovac, Bilje i Vuka.

Prije same sjednice održana je procesija središtem sela od kapelice sv. Srca Isusovog do crkve Svih Svetih, a nakon toga je kod spomen obilježja održana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Na svečanoj sjednici koja je uslijedila, a koju je vodila predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić prije svih se obratio Željko Kovačević, koji ovu općinu vodi već punih sedam godina i kome je vjerujemo ovo bio stvarno izniman dana što se moglo vidjeti i prema njegovim iskrenim emocijama.

„U proteklih sedam godina stvoreni su veliki uspjesi, od katastarske izmjere, plinske mreže, javne rasvjete, asfaltiranih nerazvrstanih cesta te obnovljenih društvenih domova i mrtvačnica. Sve što je ostvareno rezultat je jednog velikog zajedništva i nastojanja za napredak ove sredine, uz potporu županije i državnih institucija. Osjećaj zajedništva nas nadahnjuje i daje poticaj za ostvarenje ciljeva koje smo zacrtali i u slijedećih godinu dana.“ – rekao je načelnik  Željko Kovačević koji je također nadodao kako će se na području općine provoditi niz novih kapitalnih i manjih projekata, a najvažniji je skorašnji početak gradnje ambulante.

Nakon načelnika Kovačavića, prisutnima se obratio i župan Vladimir Šišljagić.

„Sretan sam kada se u svakom dijelu županije nešto novoga i lijepoga napravi kao što je ova dvorana, višenamjenski objekt koji je Donja Motičina dugo čekala. S ponosom ističem da ova općinska uprava dobro radi, jer da nije bilo predanosti i upornosti ne bi se osigurala tolika financijska sredstva za ulaganje u infrastrukturu i objekte.“ – rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Čestitke Općini Donja Motičina, ali i Osječko-baranjskoj županiji uputili su ime susjednih općina pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, načelnik Feričanaca Antun Glavaš i načelnik Bilja Željko Cickaj.

dvorana1 dvorana2 dvorana3 Koncert Škoro1 Koncert Škoro2 Procesija1 Procesija2 Smotra folklora1 Smotra folklora2 Smotra folklora3