Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

hkd-orahovacko-proljece-2011

hkd-izvorNedjelja 05.lipnja HKD "MOTIČINA" nastupilo je na 43. Orahovačkom proljeću, na smotri folkora.  Nizu sadržaja kroz 6 dana manifestacije, završni dan bio je poseban kao i uvijek.Naime, središnjom gradskom ulicom prošao je Cvjetni korzo, mimohod dječice iz Čađavice, Čačinaca, Slatine, Zdenaca, Mikleuša i Orahovice obučene u cvijeće, šarenilo, veselje, ljubav i dobrotu. Sve to začinili su još i kneginja Ružica i njeni vitezovi Ružice grada, puhački orkastri DVD-a Orahovica i njihovi gosti puhački orkestar iz Zatona pokraj Šibenika. Završni dio povorke pripao je 14 kulturno-umjentičkih društava iz cijele Hrvatske te gostiju iz Vojvodine, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Preko 1000 ljudi sudjelovalo je u cvjetnoj povorci, saživilo s Orahovicom i njenim proljećem. Svake godine ova je povorka sve brojnija, sve veličenstvenija. Povorku su pozdravili potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković, župan Virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Josip Đakić i drugi, a a povorku je svečano otvorio orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

Nakon povorke, u središnjem orahovačkom gradskom parku održana je tradicionalna smotra folklora na kojoj je viđena raznolikost plesa, pjesama iz svih krajeva, a sve u cilju očuvanja kulturne baštine i narodnih običaja. Posebno atraktivni bili su gosti iz Bajmoka iz Vojvodine u izvedbi bunjevačkih plesova te također i gosti iz Tešnja s bosanskim plesovima te odlični KUD iz Jara pokraj Širokog Brijega koji je prezentirao Linđo.

hkd-orahovacko-proljece-2011