Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

Objavljen je javni poziv za iskazivanje interesa na novoj lokaciji za pokretanje posla u Republici Hrvatskoj – u Poduzetničkoj zoni ''Jugoistok'' u Donjoj Motičini čiji je  završetak pri kraju. Zainteresirani subjekti s poduzetničkim idejama i programima se pozivaju da nam se obrate pismom namjere u vezi pokretanja i započinjanja investicija, a tijela Općine Donja Motičina će u skladu sa svojim mogućnbostima pokušati što više pomoći novim investitorima.

Zemljište je u vlasništvu Općine Donja Motičina, Građevinske parcele koje su predmet za iskazivanje interesa smještene su sjeverno od prilazne ceste na autocestu D-2 Našice-Virovitica.

U cilju poticanja investicijskog ciklusa i zapošljavanja odrediti će se posebna cijena ako su na zemljištu planirana ulaganja u gospodarske aktivnosti za koje su utvrđene poticajne mjere sukladno Zakonu o poticanju ulaganja i to za:
-izgradnju građevina za proizvodno-prerađivačku djelatnost,
-tehnološke razvojno-inovacijske centre i
-strateške aktivnosti poslovne podrške i to: logistički i distribucijski centri, centri za razvoj softvera i ostali centri sukladno Zakonu o poticanju ulaganja.

 

Komunalna, prometna i energetska infrastruktura će se izgraditi do svake parcele, a zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu se za detaljnije informacije obratiti načelniku Željku Kovačeviću.

Općina Donja Motičina investitorima uz izgradnju poslovnih građevina nudi niz različitih pogodnosti. Prilikom izgradnje poslovne građevine komunalni doprinos može se platiti po posebnim cijenama koje se mogu regulirati dogovorom s investirorom, a za izgradnju proizvodnih građevina može se ostvariti djelomično ili čak potpuno oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa. Cijena komunalnog doprinosa i komunalne naknade na području Poduzetničke zone ''Jugoistok'' značajno je povoljnija od sličnih lokacija.

Detaljnije informacije možete dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Donja Motičina tel:031/606116, mail: opcina@donja-moticina.hr.