Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

Kampanja-„Manje-oruzja-manje-tragedija-

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ učestalo se provodi s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja. Kampanja je isto tako usmjerena na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Na poziv građana policijski službenici dolaze na vašu kućnu adresu u neoznačenom vozilu i preuzimaju minskoeksplozivna sredstva. Napominjemo da građani osobno ne donose minsko eksplozivna sredstva u prostorije policije.

Od 1. rujna 2007. do 30. studenog 2020. godine, u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja svojim moderniziranim i multi modularnim preventivnim alatima želi djelovati na svijest naših građana kako bi shvatili da  MANJE ORUŽJA  zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

S istim ciljem policijski službenici Odjela prevencije i kontakt policajci Policijske postaje Našice u dogovoru i suradnji s općinom Donja Motičina, načelniku Željku Kovačeviću uručili su nove plakate izrađene u svrhu promidžbe modernizirane kampanje.

Djelatnicima Općine i načelniku skrenuta je pozornost na važnost kampanje i važnost informiranja svih građana o načinu i mogućnostima dragovoljnog vraćanja oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Policajci i načelnik općine Donja Motičina složili su se u namjeri da i na ovaj način pokušaju utjecati na njihove mještane kako bi svoje obitelji, susjede i sve ostale zaštitili i svoj dom učinili sigurnijim.