Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

moticina-nk-sa-feskom-1

grb-nk-moticinaU četvrtak 08.09. 2011. godine u sa početkom u 17.30 h odigrana je memorijalna utakmica u spomen na velikog nogometaša, a prvenstveno na dobrog čovjeka, Dejana Brusa. Dejan je obilježio dio nogometne povijesti Motičine i Fešk iz Feričanaca pa je u Donjoj Motičini odigrana prijateljska utakmica ovih klubova.

Dejana svi pamte kao vedru i otvorenu osobu, bio je omiljen u društvu i poznat kao vrstan nogometaš sve do svojih poznijih igračkih godina. Svoje prve nogometne korake učinio je u pionirima Nk "Motičine", dugi niz godina bio je aktivni igrač velikog nogometa. Nakon završetka igračke karijere prezeo je vođenje mlađih selekcija u NK "Motičina" te je bio član uprave. Cijeli svoj život bio je vezan za nogomet i uz svoj nogometni klub.

Treba naglasiti da je Dejan bio i dugogodišnji igrač malonogometne ekipe "Vugori" iz Donje Motičine, koja je simbol kvalitete motičkog nogometa i ime koje odzvanja u malonogometnom svijetu našičkog kraja, pa i šire.

moticina-nogomet-dejan

Prije zvižduka suca Marinića odana je počast Dejanu minutom šutnje.

moticina-nogomet-dejan-1

preuzeto sa : www.nasice.com

 

Susret je protekao u fer i korektnoj igri s puno lijepih akcija i osam pogodaka, od kojih dva s bijele točke. Treneri Tomislav Lukavski i Branko Marček mogu biti zadovoljni prikazanom igrom, a oko 50-tak gledatelja moglo je uživati u otvorenoj igri, lijepim akcijama i lijepim golovima. Iako  Fešk već nekoliko godina ima vrlo kvalitetnu ekipu, odlične rezultate u 4. HNL, od ove godine Međužupanijska liga, gdje je visokoplasiran, mlada motička ekipa predvođena sa par iskusnijih igrača igra sve bolje, o čemu svjedoči i broj postignutih pogodaka i vodstvo na poluvremenu utakmice. U drugom poluvremenu uz obostrano otvorenu igru, Fešk je ipak kapitalizirao svoje prilike, dok se motički napadači u nekoliko navrata nisu iskazali u situacijama "jedan na jedan", te je konačni rezultat logičan ishod.

moticina-nk-sa-feskom

Motičina – Fešk 3:5 (2:3)

Donja Motičina
Igralište Motičine.
Teren: odličan za igru
Gledatelja 50.

Sudac: Domagoj Marinić (Feričanci).

Strijelci: 1:0 – Kovačević (15), 2:0 – Antolović (22) 2:1 – Prišć (27) s 11m, 3:1 – Antolović (29) s 11m, 3:2 – Stuparić (32), 3:3 – Mikola (51), 3:4 – Dražić (61), 3:5 – Falamić (65).

Motičina: Bošnjak, Batrac, Milinković, Bodo, I. Štefančić, Martinović, Kolarić, Antolović, Kovačević, Glavaš, Peršić (još su igrali M. Mihaljević, N. Štefančić, Mikičić, Lukačić, Kubinčan, Ferk, D. Mihaljević). Trener Tomislav Lukavski.

Fešk: Žiha, Škiljić, Štefančić, Nekić, H. Benković, Prišć, Stuparić, I. Benković, Dražić (još su igrali I. Kapraljević ml., Stošić, Marić, Mikola, Šišulj, J. Kapraljević). Trener Branko Marček.

moticina-nk-sa-feskom-1