Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

Sinoć je u prostorijama DVD-a Donja Motičina održano 11. ''Motičko Vince'' u organizaciji HKD-a Izvor Donja Motičina i pod pokroviteljstvom Općine Donja Motičina. Veliki broj prisutnih pozdravila je predsjednica HKD-a Anica Martinović i zahvalila svim izlagačima na velikom odazivu, načelniku Općine na pokroviteljstvu, te članovima ocjenjivačke komisije na odlično obavljenom poslu. Voditelj HKD-a ''Izvor'' Stanislav Čamagajevac pozdravio je sve prisutne te pozvao načelnika Željka Kovačevića da otvori izložbu. Načelnik je pozdravio sve prisutne, zahvalio svim sudionicima izložbe i otvorio manifestaciju.

Manifestacija se sastojala od: izložbe i ocjenjivanja vina uzgojenih na području Općine Donja Motičina i degustacije starih i zaboravljenih jela koje su pripremile članice ''HKD-a Izvor'' i ''Udruge žena Seona''.

 

Na izložbu vina pristiglo je 55 uzoraka raznih vrsta vina raspoređenih po kategorijama plemenitih sorta i neplemenitih. Ocjenjivačka komisija u sastavu: gđa. Marica Sedlar, gosp. Marijan Bakač i gosp. Željko Lijić donijeli su sljedeće rezultate:

PLEMENITO BIJELO

 1. mjesto – Matija Granat                       
 2. mjesto – Stanko Martinović
 3. mjesto – Dragan Martinović

PLEMENITO ROSSE

 1. mjesto – Matija Granat

PLEMENITO CRNO

 1. mjesto – Matija Granat

NEPLEMENITO BIJELO

 1. mjesto – Josip Mihaljević
 2. mjesto – Vlado Mikičić
 3. mjesto – Stanislav Vinković

NEPLEMENITO ROSSE

 1. mjesto – Slavko Mihaljević
 2. mjesto – Ivan Vrabac
 3. mjesto – Damir Kohutek

NEPLEMENITO CRNO

 1. mjesto – Darko Pravica
 2. mjesto – Željko Bijuklić
 3. mjesto – Stanko Lovoković