Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

crkva-spomen-obiljezje

crkva-spomen-obiljezjeDanas je započelo obilježavanje 20 godina od odlaska motičkih dragovoljaca u obranu grada Vukovara. 27.09.1991. godine, 15 Motičana otišlo je u napadnuti grad Vukovar zajedno sa 52 dragovoljca sa našičkog područja. Obilježavanje je započelo maratonom, koji je započeo u 8.00 h ispred zgrade općine i spomen obilježja braniteljima u Donjoj Motičini.

1. ultra maraton Donja Motičina – Vukovar istrčat će Robert Radojković iz Poreča, član atletskog kluba MAXIMVS Poreč. Maraton je dug oko 100 km, a Robert će ga istrčati za 8 sati, njegov dolazak u Vukovar očekuje se između 16.00 i 17.00 h. Maraton su također trčali član općinskog vijeća i nogometaši, od starta pa nekoliko prvih kilometara, dok će se tijekom maratona pridružiti nekoliko trkača, te zajedno sa Robertom istrčati kraće dionice.

 

robert_radojkovic

Tako se maratonu treba pridružiti i gradonačelnik grada Našica mr.sc. Krešimir Žagar, a u Osijeku se trebaju priključiti članovi Hrvatskog sokola, koji će sa Robertom istrčati dionicu Osijek – Vukovar. Maraton završava na obali Dunava kod križa na ušću Vuke u Dunav, gdje će ga dočekati izaslanstvo općine Donja Motičina sa načelnikom Željkom Kovačevićem, predsjednicom općinskog vijeća i vijećnicima općine Donja Motičina. Također,  izaslanstvo čine i 6 preživjelih motičkih dragovoljaca Vukovara i članovi obitelji umrlih i poginulih dragovoljaca. Izaslanstvu iz Donje Motičine pridružit će se i gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo te članovi gradskog vijeća, te će dočekati Roberta Radojkovića na kraju maratona.

Subota 1.10.2011. nastavak je obilježavanja polaganjem vijenaca, svetom misom i  prigodnim programom u domu DVD-a za sve goste te svečanom večerom.