Categories: Naselja

by admin

Share

Podijeli

Za poticanje gospodarskog razvoja općine  te stvaranje boljih uvjeta poslovanja poduzetnika bitno je rješavanje pitanja poslovnog prostora, kako za već aktivne poduzetnike, tako i za one koji tek počinju poslovati. Taj se preduvjet vrlo jednostavno ostvaruje kroz gospodarske  zone.  Općina Donja Motičina je pristupila fazi izmjene prostornog uređenja naselja u koji će se implementirati poduzetnička zona na području ''Topolinke'', uz državnu cestu D-3.

Prostornim se rasporedom gospodarskih sadržaja smještenih u gospodarske zone uspostavlja ravnoteža između prostornog naseljenog i gospodarskog razvoja općine.

Glavna je svrha takvih zona rješavanje pitanja poslovnog prostora uz određene beneficije, kao i stvaranje duha zajedništva te učvršćivanje poslovnih veza među poduzetnicima, a sve s ciljem razvoja i zapošljavanja.

Svi potencijalni poduzetnici i ulagači mogu se upoznati s uvjetima i pogodnostima u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela,  Matije Gupca bb Donja Motičina, na telefon 031/606-116 ili na mail: opcina@donja-moticina.hr