Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

Danas je u Donjoj Motičini u općinskim prostorijama održan radni sastanak na kojem je bilo riječi o kapitalnim investicijama i infrastrukturnim projektima u općini. Na sastanku su, uz domaćina načelnika općine Željka Kovačevića, bili nazočni i Osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić, dožupan Željko Kraljičak, te  ostali suradnici. Glavna tema ovog sastanka bila je odvodnja, jedan od najvažnijih projekata ove općine, a koji je u trenutno realizaciji.

Isto tako razgovaralo se i o ostalim općinskim projektima, među ostalim i najnovijem koji je u tijeku, a radi se o izgradnji nove športske dvorane.

Ovo je još jedan u nizu od projekata u ovoj općini u vrijednosti od oko 20-tak milijuna kuna. Izvođenje radova će biti podijeljeno u tri faze i nadam se da će se već u proljeće, nakon provedenog natječaja, krenuti u realizaciju, kako je i planirano. Na radnom sastanku je također bilo razgovora o dosadašnjim provedenim projektima u ovoj općini i to u zadnje 3 do 4 godine. Gotovo na cijelom području riješene su vodoopskrba i plinofikacija, a trenutno se rješava i kanalizacija. Isto tako možemo napomenuti kako su na svim objektima u cestovnom smislu napravljeni značajni napreci. Sve gore navedeno predstavlja odličan primjer dobre suradnje općine i županije, ali moramo naglasiti i dobar nastup čelnika općine prema ministarstvima, jer je činjenica kako je proračun Donje Motičine malen. Pred nama je i legalizacija objekata, problem koji je evidentan zbog zakona o legalizaciji.

O izgradnji nove športske dvorane u Donjoj Motičini nešto više je rekao i načelnik općine Željko Kovačević: "Nalazimo se pored osnovne škole Vladimira Nazora Feričanci, područna škola Donja Motičina. Kao što vidite, trenutno je u izgradnji dvorana koja bi trebala biti veličine od 586 m2 unutra, a vrijednost ove dvorane je oko 3,8 milijuna kuna. Izvoditelj radova je Gradnja d.o.o. Osijek, a mi se nadamo kako će na toj izgradnji radovi trajati oko 2 godine. Ovom dvoranom Donja Motičina će  dobiti vrlo mnogo. U našoj školi imamo 4 razreda sa oko 70-ak djece, a osim za školsku djecu služiti će i za sve naše udruge iz cijele općine. Ovim putem bih htio zahvaliti županu Vladimiru Šišljagiću i Osječko – baranjskoj županiji, što je prepoznala potrebu izgradnje ove dvorane u našoj općini, te moram naglasiti kako nas je županija uvijek pratila i prepoznala sve naše potrebe. Svi ovi veliki projekti koji su iza nas, ali i oni koji nas još čekaju, poput ove dvorane, kanalizacije, plinofikacije, izmjere, asfaltiranja cesta i dr. ne bi mogli biti provedeni da nije postojala dobra suradnja županije i naše općine."