Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

župan vijećnica

rukometno igralište SeonaOsječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić dana 14. travnja 2016. godine je sa suradnicima posjetio Općinu Donja Motičina. U pratnji domaćina, općinskog načelnika Željka Kovačevića i vijećnika u Općinskom vijeću, posjetio je gradilišta te planirane i realizirane projekte u naseljima Seona i Donja Motičina.

Prilikom današnjega posjeta županijsko je čelništvo obišlo novoizgrađeno rukometno igralište u Seoni, jedno od 4 igrališta čiju je izgradnju Županija financirala u prošloj godini. S obzirom na to da  je utvrđeno kako završni radovi nisu izvedeni u skladu s uvjetima natječaja, od izvođača radova zatraženo je da igralište presvuče novim asfaltnim slojem.

Radovi na dvorani u Donjoj Motičini su u samoj završnici. U njezinu je izgradnju i opremanje Županija uložila 4 milijuna kuna.

"Dvorana će biti završena za svojih 20-tak dana. Nadam se da će za Dan općine biti i otvorena i zapravo da će biti u punom pogonu za sve one koji se bave športom, kulturom i za ostale potrebe, naravno prije svega za djecu koja pohađaju ovdje područnu školu", kazao je, nakon što je obišao radove župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić.

A na lokaciji uz dvoranu i školu uskoro započinje izgradnja ambulante u Donjoj Mdvorana Donja Motičina otičini – novoga objekta u kojem će biti smještene ordinacije obiteljskog liječnika i stomatologa te ljekarna. Financijska su sredstva osigurana, a plan je završiti je do proljeća sljedeće godine, najavio je župan. Na radnom sastanku koji je uslijedio riječi je još bilo o asfaltiranju ceste Seona-Gornja Motičina, vodoopskrbi u Gornjoj Motičini, biciklističkoj stazi i zoni za sport i rekreaciju.

Župan Šišljagić istaknuo je da je Donja Motičina dokaz da općine u Hrvatskoj ne treba ukidati i primjer kako male općine mogu izvrsno poslovati i napredovati te uz malobrojne djelatnike, ali i uz maksimalno korištenje fondova ministarstava i EU, povlačiti znatna financijska sredstva.

Općinski načelnik Željko Kovačević zahvalio je županu na posjetu, suradnji i pomoći u ostvarenju projekata. U 7 godina svog vođenja općine, kaže, uloženo je 18 milijuna kuna kapitalnih investicija, a raspolažu s izvornim godišnjim proračunom manjim od milijun i pol kuna. Iskazao je i nadu da će uskoro biti riješeni i imovinsko-pravni odnosi s Državom, kako bi u Donoj Motičini zaživjela i poslovno-industrijskoj zona koja će omogućiti daljnji razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

župan vijećnica