Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

branitelji

branitelji28.1.2011. Jučer je u Donjoj Motičini načelnik općine Željko Kovačević održao sastanak s vukovarskim braniteljima i njihovim obiteljima. Ovaj sastanak je organiziran jer se ove godine slavi 20 godina odlaska dragovoljaca iz Donje Motičine u obranu grada Vukovara.

Sastanku su uz načelnika Kovačevića nazočili i  predsjednica vijeća Ružica Mikičić, vijećnik Darko Paljević, preživjeli vukovarski branitelji te predstavnici obitelji poginulih branitelja. 

Na sastanku je osnovan organizacijski odbor u kojem će biti 6 preživjelih vukovarskih branitelja. Dogovoreno je kako će se obilježavanje toga dana provesti u subotu 24. rujna ove godine.  Iako je pravi datum trebao biti 27.9. zbog vikenda i drugih razloga pomaknuto je nekoliko dana ranije.

Uz točan datum dogovoreno je još nekoliko događanja za taj  dan ali više o njima će se znati na sastancima koji trebaju tek uslijediti.

Vukovarski branitelji su među ostalim istaknuli nadu da će se taj dan obilježiti dostojanstveno. Svjesni su da će tih dana biti blizu parlamentarni izbori ali oni ne žele da itko ovo koristi kao svoju promidžbu jer to ne bi bilo primjereno.