Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

u Donjoj Motičini U četvrtak u 18 sati  održana  je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz načelnika Željka Kovačevića bili prisutni i predsjednica vijeća Ružica Mikičić, općinski vijećnici, predstavnici udruga koje djeluju na području općine te razni drugi gosti.

Na početku sjednice načelnik Kovačević je podsjetio sve prisutne na to što je sve u protekloj godini u općini ostvareno kao i koji su planovi za iduću godinu. Isto tako načelnik je zaželio i svima sretne Božićne blagdane kao i sretnu Novu 2013. godinu.

Za kraj nekoliko riječi o ovoj vrlo dobroj i uspješnoj godini za općinu rekao je i sam načelnik Željko Kovačević.

– Vrlo dobro znamo kako je vrijeme krize i kako je teško živjeti u našoj državi. Ipak, naša općina može biti zadovoljan jer se može pohvaliti sa puno projekata, puno toga je odrađeno, a isto tako nam je u planu takvim tempom i nastaviti u novoj godini. Od projekata koje možemo spomenuti su svakako katastarska izmjera u općini Donja Motičina koja je na terenu izvršena do kraja i isplaćena najvećim dijelom. Isto tako tu je također i plinofikacija u Donjoj Motičini i Seoni, završili smo projekte kanalizacije za Donju Motičinu te je na programu za 2013. godinu i sam početak izgradnje. Također sa zadovoljstvom mogu konstatirati kako smo došli do jednog vrlo važnog i velikog kapitalnog objekta koji će služiti svima u općini i koji će vrlo vjerojatno biti centar svih događanja u našem mjestu. Radi se naravno o početku izgradnje školsko športske dvorane koju će koristiti kako djeca iz škole, udruge koje djeluju u općini pa i svi ostali. Za spomenuti je također i kako je općina bila vrlo socijalno osjetljiva jer smo uvijek izlazili u susret obiteljima kojima je to bilo potrebno, a isto tako smo pomagali koliko je to moguće i naše udruge. Sve što smo zacrtali kao plan, mogu slobodno reći da smo to i uspjeli ostvariti i ispuniti. Osobno sam apelirao i prema pojedinim firmama kako bi došlo do nekih donacija ili sponzorstva te da bi udruge koje djeluju na području općine mogle normalno funkcionirati te im se ovim putem zahvaljujem. Isto tako želio bih se zahvaliti svim vijećnicima  u Donjoj Motičini, svim članovima udruga i njihovim predsjednicima, svim djelatnicima u Donjoj Motičini jer bez dobrog timskog rada ovakvi veliki rezultati se sigurno ne bi ostvarili. Naravno nikako ne mogu a da ne zahvalim još jednom Osječko – baranjskoj županiji koja je zaista prepoznala potrebe općine Donja Motičina i poduprla ovako velike i vrlo bitne projekte u općini. Uz županiju isto tako velika zahvala i državnim tijelima koji sufinanciraju određene projekte u našoj općini. Za kraj bi čestitao svima mještanima Donje Motičine sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja i uspjeha u 2013. godini, sa nadom da će biti još bolja od ove godine za koju možemo s ponosom reći da je bila odlična.