Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

nogometni-turnir-4

U organizaciji nogometnog kluba u Donjoj Motičini proteklog je vikenda  održan tradicionalni turnir na kojem su nastupili međužupanijski ligaš Fešk iz Feričanaca, županijski prvoligaš Đurđenovac te županijski drugoligaši Zoljan i domaćin Motičina.

U subotu 6.08.prvu utakmicu igrali su domaćin Motičina i Đurđenovac. Usprkos dva vodstva Đurđenovca preko Dalibora Delića (16') i Mile Lončara (29') poluvrijeme je završilo 2:2. Pogotke za izjednačenje postigao je Alen Antolović (22', 32'). Trinaest minuta prije kraja pobjednika (3:2) je odlučio Igor Paljević.

U drugom susretu Fešk bio je prejak za momčad Zoljana, koja se istina dobro držala. Poveo je Fešk preko Marija Prišća (10'), Ivan Kapraljević (41') i Ivan Purgar (50') povećali su na 3:0. Zoljan je preko Marina Boltađije (61') i Dražena Rusana (80') smanjio na pogodak zaostatka. Na kraju je ipak odlučilo iskustvo, David Štefančić (89') i Mladen dražić (90') postižu pogotke za Fešk (5:2).

U nedjelju su za treće mjesto igrali Zoljan i Đurđenovac, u regularnom dijelu završilo je bez pogodaka. Đurđenovac se u izvođenju jedanaesteraca pokazao preciznijim (5:3), Marijo Ostović, Mile Lončar, Dalibor Delić Delić, Danijel Grubišić, Darko Nekić su pogodili. Kod Zoljana to su učinili Mihael Jakobek, Mario Pauković i Marko Kovačević.

Iako se u finalnoj utakmici očekivao jači otpor Motičine tako nisu mislili igrači Feška. Poveli su pred kraj prvog dijela preko Marija Prišća (40'), početkom drugog povećao je Mladen Dražić (50') da bi konačni rezultat 4:0 za Fešk s dva pogotka okončao Ivan Benković (75', 85'). 

Sve utakmice vodila je sudačka trojka Stjepan Vida i Stjepan Konjetić iz Našica te Ivan Radačić iz Donje Motičine.

Svaki put se odigrava u isto vrijeme tj. prvog vikenda u 8 mjesecu a jedino nije bio održan jednu godinu i to za vrijeme Domovinskog rata. Iako se u ovo vrijeme organiziraju mnogi turniri, ovaj je za Motičinu vrlo važan što pokazuje i sam odaziv posjetitelja. Predsjednik je izrazio nadu kako će se i sam klub ove godine pokušati izboriti za što bolje mjesto u ligi a već u sljedećim sezonama se nadaju ulasku u viši rang natjecanja gdje im je i mjesto. 

Uz nogomet na prekrasno uređenom terenu sa kojim bi se mogao svatko pohvaliti, posjetitelji su mogli uživati i u boćanju gdje je nastupilo 8 ekipa te odbojci na pijesku gdje su mladi pokazali što znaju.Ovaj se turnir održava već pedesetak godina i drago mi je da nastavljamo tu tradiciju. Subotom i nedjeljom se igra od 2004., a oduvijek se održava prve nedjelje u kolovozu prije početka prvenstva.  U organizaciji angažirano je dvadesetak ljudi, a turnir nam je važan iz povijesnih razloga, ali isto tako iz financijskih jer je u ovo doba recesija svaka kuna za klub dobrodošla. Što se pak momčadi tiče, došli su nam Mario Bošnjak, Alen Antolović i Igor Paljević. Došli su nam pomoći da bi bili jači i bolji i spremniji za novu ligu u kojoj igramo – drugu županijsku – istaknuo je Vlado Mikičić, novi predsjednik NK Motičina naglasivši da se nada da će ova liga biti samo prolazna, a da će se već naredne sezone vratiti u višu ligu gdje i pripadaju. Osim nogometa, u nedjeljno popodne održano je i natjecanje u odbojci, a nastupilo je sedam ekipa. Pobijedili su „Mi ovak bezveze“ iz Donje Motičine, druga je ekipa „Gotovina“ također iz Motičine, a treća „Za dušu“ iz Našica.

nogometni-turnir-1 nogometni-turnir-2

U boćarskom natjecanju prijavilo se osam momčadi, a prvo je mjesto pripalo Marinadi za koju su igrali Stjepan Kolarić, Josip Bošnjak, Slavko Prispilović te Ivan Štefanović.

nogometni-turnir-3 nogometni-turnir-4

U poluvremenu finalne nogometne utakmice održano je i natjecanje u skakanju u vrećama. U kategoriji dječaci do 15 godina, od prijavljenih 19 dječaka prvo je mjesto pripalo Toniju Kolariću, drugo Petru Batracu, a treće Kristijanu Boltadžiji. U kategoriji djevojčica do 15 godina, od prijavljenih osam djevojčica, prva je bila Nensi Zlosa, druga Maja Boltadžija, a treća Nika Vinković.
Prema riječima Siniše Vinkovića, tajnika NK Motičina, turnir je ispunio svoju svrhu. Nogometnim momčadima je poslužio kao priprema za predstojeće prvenstvo, a što se tiče odbojke i boćanja, pomogao je afirmiranju tih sportova u Donjoj Motičini.