Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

Matica umirovljenika, Općinska udruga Donja Motičina osnovana je 6.ožujka 2005. godine, sa sjedištem u Donjoj Motičini, Ivana Mažuranića 42. U registar udruga Republike Hrvatske upisana je 18.ožujka 2005. godine, pod rednim brojem 14002006. Upisom u registar udruga stječe svojstvo pravne osobe. Ovlaštena osoba za zastupanje je Franjo Bakač, predsjednik udruge. Udruga broji cca 120 članova, koji broj oscilira više-manje.

                             Osnovni sadržaj djelatnosti udruge je izučavanje problematike umirovljeničke populacije i predlaganje određenih rješenja nadležnim institucijama, sve u u svrhu poboljšanja društvenog i materijalnog položaja svojih članova, vrši opskrbu raznim potrepštinama uz najpovoljnije uvjete i drugo prema Statutu udruge. Također, organizira zajednički odlazak na lječilišno-rekreacijsko kupanje u Bizovačke toplice. Svake prve subote u mjesecu provodi akciju mjerenja krvnog tlaka, mjerenja razine glukoze(šećera) i od nedavno, mjerenje razine kolesterola.

                            Svaki mjesec organizira po jedan izlet, zajedno sa Gradskom udrugom umirovljenika Našice, diljem Hrvatske i u inozemstvo. Udruga organizira i druge oblike druženja, kao što su umirovljeničke zabave u Hotelu Park Našice, koje se organiziraju za prigodne dane tijekom godine ( Nova godina, Božić, Valentinovo, Poklade, dan starijih osoba i u drugim prigodama).

 

Radno vrijeme udruge – 08.00-12.00 h srijedom

telefon : 031/606-202