Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

sastanak1

 sastanak121.3.2011. Danas je u Donjoj Motičini održan radni sastanak općine i županije. Na sastanku su uz  načelnika općine Željka Kovačevića i njegovih suradnika bili prisutni župan Vladimir Šišljagić te njegovi suradnici.

 

U vrlo ugodnoj i prijateljskoj atmosferi razgovaralo se o problemima koje tište općinu te što se sve da učiniti povodom toga.

Župan je naglasio kako se radi o vrlo siromašnoj općini gdje prihod po stanovniku ne prelazi više od 618 kuna dok je županijski prosjek oko 3271 kunu. Zbog toga je župan obećao kako će sve učiniti da se ovoj općini pomogne te da se omogući što brži oporavak i da se poveća zapošljavanje. Uz vrlo kvalitetno vođenje od strane načelnika  Kovačevića i njegovih suradnika Donja Motičina danas više nije u tako lošem stanju ali će se uz pomoć županije probati pomoći još više. 

Tako je župan obećao pomoć pri adaptaciji mrtvačnice, pri obnovi društvenih domova, obećao je da će biti pokrovitelj maratona hrvatskih branitelja ove godine  i svega onoga što je općini neophodno. Isto tako župan je rekao a na zamolbu članova udruge KUD-a "Izvor" da će se prostorija koja se nalazi u sastavu škole moći koristiti za odlaganje njihovih nošnji i ono što je njima potrebno. Bilo je govora i o naseljima Seona i o Gornjoj Motičini kao i o cesti između Donje Motičine i Gornje Motičine i problema sa imovinsko pravnim odnosima. Dogovoreno je kako se oko toga treba dobro potruditi jer je ta cesta od iznimne važnosti za ova mjesta.

Kao malo iznenađenje a na veliku radost domaćina župan Šišljagić sa svojim suradnicima je obznanio kako županija planira uložiti 100.000 kuna u projektnu dokumentaciju sportske dvorane koja bi se možda već iduće godine počela graditi u Donjoj Motičini u blizini osnovne škole. Svima je poznato da se trenutno u Donjoj Motičini mladež nema gdje zadržavati osim u kafićima i uz školu pa bi ovo rješenje bilo idealno za sve.