Categories: Vijesti

by admin

Share

Podijeli

crkva

Donja Motičina nastavlja investicijski ciklus. Ovih je dana počela gradnja školsko-sportske dvorane koju financira Osječko-baranjska županija. Riječ je o četiri milijuna kuna ulaganja, a bude li se sve odvijalo prema planu, djeca područne škole Vladimira Nazora za dvije bi godine trebala koristiti dvoranu za sportske aktivnosti.

– Nakon godinu dana priprema na projektnoj dokumentaciji, raduje me da je počela gradnja dvorane i zahvalio bih Županiji što je prepoznala potrebe Donje Motičine. Dvorana će služiti za školske, ali i za mjesne potrebe, odnosno razne općinske manifestacije. Nadamo se da će izvođač radova poštovati plan gradnje od dvije godine – kaže naš načelnik  Željko Kovačević.

Početkom prosinca bit će raspisan natječaj za izvođača radova na javnoj rasvjeti u Donjoj Motičini. Općina je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisala ugovor o sufinanciranju javne rasvjete. Njime se Fond obvezuje osigurati 60 posto sredstava za gradnju, a preostali novac riješit će Općina. U navedeni projekt trebale bi se uključiti i Hrvatske ceste.

– S obzirom na to da će javna rasvjeta riješiti i osvjetljenje državne ceste, počeli smo pregovarati s Hrvatskim cestama. Očekujemo da sufinanciraju s 10 do 20 posto vrijednosti investicije koja se procjenjuje na 800.000 kuna – naglašava Kovačević.

U planu je i gradnja javne rasvjete u Seoni. Za tu investiciju od 450.000 kuna privodi se kraju tehničko-projektna dokumentacija.